Dental Care

Een stralende lach.
Bij Allure kun je terecht bij alles omtrent jouw gebit. Tot snel!

Periodieke controle

Mondhygiëne behandeling (Gingivitis/Parodontitis)

Restauratieve tandheelkunde

Kroon- en brugwerk en Facings

Wortelkanaalbehandeling

Kinderen, sealen

Tanden bleken

Tandvlees correctie

Kindertandheelkunde

Gebitsprotheses

Esthetische tandheelkunde

Overig

Niet kunnen vinden wat je zoekt?

Mogelijk is dat de dienst die jij zoekt nog niet tussen behandelingen staat.
Neem contact op met Allure; 079 200 20 77

Periodieke behandeling

Een gezonde mond en een mooi gebit beginnen bij preventie, de periodieke controle , tweemaal per jaar, helpt hierbij.

‘Voorkomen is beter dan genezen’ geldt in de meeste gevallen. Bij de periodieke controle nemen wij de verzorging van uw gebit door, ondernemen wij actie om mondhygiëne te verbeteren en controleren wij uw gebit op problemen.

Wanneer problemen in uw gebit zijn geconstateerd bespreken wij de (kleine) ingrepen met u. Eenvoudige gebitsreiniging of het plaatsen van een vullen komen het meeste voor.

Mondhygiëne behandeling Gingivitis/Parodontitis

Gingivitis: Ontstoken tandvlees noemen ze gingivitis. Vaak rood en gezwollen en bloedt het meestal bij poetsen of eten. De ontsteking van het tandvlees wordt veroorzaakt door bacteriën. De bacteriën bevinden zich in de tandplak. Het tandvlees raakt daardoor geïrriteerd en er start een afweerreactie. Het tandvlees zal hierdoor opzwellen en zal de doorbloeding van de tandvlees toenemen. Een ontsteking is het resultaat. 

Parodontitis: Wanneer een ontsteking aan het tandvlees zich uitbreidt naar het ondergelegen kaakbot spreken we dus van parodontitis. Het kaakbot rondom de tanden en kiezen gaat verloren en uiteindelijk kan er zoveel kaakbot verdwijnen dat de tanden en kiezen los gaan staan en ze ten slotte uit kunnen vallen. Een tijdige behandeling kan het verlies van tanden en kiezen voorkomen. Tijd voor een fris gebit? Maak direct een afspraak.

Restauratieve tandheelkunde

Restauratieve tandheelkunde, is de term die professionals gebruiken om uit te leggen hoe ze ontbrekende of beschadigde tanden vervangen. Vullingen, kronen, bruggen en implantaten zijn veelgebruikte restauratieve opties.

Het doel van de ingreep is om het gebit in oorspronkelijke staat terug te brengen. Zien we jou binnenkort?

Vullingen, Kroon- en brugwerk en Facings​

Tanden en kiezen hebben zowel een zichtbaar als onzichtbaar gedeelte en een onzichtbaar gedeelte. Het onzichtbare gedeelte zit onder je tandvlees en bevat onder andere de wortels.

Het zichtbare gedeelte noemen we kronen. Soms is de natuurlijke kroon van een tand of kies zo erg beschadigd of misvormd dat een vulling niet mogelijk of voldoende is.
De natuurlijke kroon moet dan vervangen worden door een kunstkroon, ook wel een kroon genoemd in de tandheelkunde.

Wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling, ook wel zenuwbehandeling genoemd. Vaak is hevige kiespijn de
aanleiding. Het levende deel van de tand/kies zenuw is dan zo ontstoken. Bij de
wortelkanaalbehandeling wordt het wortelkanaal gereinigd. De bacteriën worden daarmee zoveel mogelijk weggehaald en vervolgens wordt het wortelkanaal met een vulling weer netjes afgesloten.
Door de reiniging van de kanalen wordt de oorzaak van de ontsteking weggenomen en kan het
lichaam deze ontsteking genezen.

Kinderen, Sealen

Nieuwe en blijvende kiezen kunnen groefjes en putjes hebben, dit maakt de kies kwetsbaar omdat de tandenborstel er lastig bij kan tijdens het poetsen. De kauwvlakken worden verzegeld tegen bacteriën waarop de kans op gaatjes aanzienlijk afneemt. De laag die wordt aangebracht kan jaren blijven zitten en de behandeling is pijnloos.

Tanden bleken

Wie heeft er niet van gehoord? Een stralend witte lach en zelfverzekerder door het leven gaan.
Tanden bleken is tegenwoordig erg populair, maar wordt niet altijd uitgevoerd door een specialist. Wij voorzien de patiënt niet alleen voor advies (zodat u een overdreven ‘hollywood smile’ voorkomt) maar maken ook gebruik van materiaal en benodigdheden wat het beste is voor uw gebit.

Tandvlees correctie

Tandartsen zien steeds meer patiënten met teruggetrokken tandvlees bij de voortanden.
Tandvleesdefecten komen vaak door een hardere poetstechniek dan normaal, voornamelijk bij tanden die al te ver naar voren staan. Patiënten storen zich er aan, esthetisch gezien. Door middel van een chirurgische behandeling in onze kliniek, kunnen wij het teruggetrokken tandvlees bedekken. Voor en na de chirurgie dient de mond gezond te zijn, zodat het tandvleestransplantaat niet gaat ontsteken of in het ergste geval verloren gaat.

Kindertandheelkunde

Omdat het glazuur nog niet is uitgehard, zijn kinderen gevoeliger voor gaatjes en tanderosie dan volwassenen. Daarom raden we samen met het Ivoren Kruis aan om vanaf de doorbraak van het eerste tandje regelmatig de tandarts te bezoeken. Die controleert de mondgezondheid en geeft waar nodig advies voor mondhygiëne. Door al op jonge leeftijd mee te komen, maakt uw kind spelenderwijs kennis met de tandarts en de tandartspraktijk. Daardoor kunnen problemen met het gebit worden voorkomen. Volgens deskundigen zou regelmatig tandartsbezoek moeten beginnen op het moment dat het eerste tandje doorbreekt. Zo wordt de mondgezondheid van uw kind nauwlettend gevolgd, krijgt u advies en worden gaatjes of andere problemen tijdig aangepakt. Als een beginnend gaatje (cariësactiviteit) op tijd geconstateerd wordt, hoeft er helemaal geen gaatje te ontstaan. Als er eenmaal een gaatje is, ben je feitelijk te laat. Goed om te weten dat de basisverzekering vergoedt kinderen tot 18 jaar gratis tandheelkundige behandelingen.

Soorten Gebitsprotheses

Kunstgebit (volledige prothese)
Bij een volledige prothese worden alle natuurlijke tanden en kiezen vervangen wanneer deze verloren zijn gegaan. Een prothese is altijd maatwerk. Voor het aanmeten van uw volledige prothese nemen wij graag de tijd. Stap voor stap helpen wij u weer aan een stralende lach. In overleg met u kijken we welke oplossing het beste bij u past.

Frame prothese
Een gedeeltelijke vervanging van het gebit, dat is een frame prothese. Een gedeeltelijk kunstgebit dat je bestaande gebit aanvult en steunt. Je kiest voor een frameprothese wanneer u een of enkele tanden mist en een kroon of implantaat geen oplossing is. Een frame prothese biedt meer comfort maar is wel kostbaarder.

Partiële plaatprothese
In het eerste opzicht lijkt een partiële plaatprothese veel op een frame prothese. De werking er van is hetzelfde. Het verschil zit in de bevestiging. De plaatprothese rust op het slijmvlies van de mond en zit eventueel vast met ankertjes aan overgebleven tanden of kiezen.

Esthetische tandheelkunde

Een stralende lach met mooie tanden. Met alle liefde maken wij uw gebit mooier en kunt u snel weer zorgeloos lachen en praten. De wensen bespreken gespecialiseerde behandelaar maken met u. Wij werken naar de meest natuurgetrouwe resultaten zodat wij u het gebit kunnen geven die u wenst.

Esthetische tandheelkunde is wenselijk bij de volgende stellingen:

– U heeft speciale gebitswensen
– Uw tanden staan scheef
– Gebitsproblemen- Ontevreden over de vorm van uw tand(en)