Elektrische epilatie

Door middel van elektrisch epileren is het mogelijk om haargroei te stoppen op plekken waar het ongewenst is. Door deze methode te gebruiken kun je de haarzakjes permanent vernietigen om zo toekomstige haargroei te stoppen op plekken waar dit niet gewenst is. Het scheren van gezichtsbeharing hoef je door deze behandeling niet meer te doen. Het resultaat na de behandeling is een schone huid zonder groeiende beharing. Het proces is erg nauwkeurig en je zult na een tijdje niets meer merken van de behandeling.

Waar kun je elektrische epilatie gebruiken

Elektrische epilatie kan op zich op iedere plek op het lichaam gebruikt worden. Het wordt echter het vaakst gebruikt bij gezichtsbeharing. Bij elektrische epilatie op het gezicht kun je denken aan bijvoorbeeld elektrische epilatie van de wenkbrauwen of andere gezichtsbeharing. De haarzakjes worden dan één voor één vernietigd. Hierdoor kan de behandeling erg lang duren wanneer je relatief veel haren wilt verwijderen. Voordat je voor elektrische epilatie kiest, zal je eerst moeten kijken naar andere behandelingen om het haar te verwijderen. Het is namelijk eerst aan te raden om haar weg te halen door middel van een laser of IPL-technologie. Wanneer dit niet mogelijk is of wanneer je dit niet wilt doen, kun je voor elektrische epilatie kiezen.

De werking van elektrische epilatie

Met elektrische epilatie worden de gewenste haarzakjes vernietigd. Dit wordt gedaan door elektriciteit door een dunne naald te leiden die vervolgens in een haarzakje wordt geschoven. Door een paar seconden het haarzakje als het ware te elektrocuteren, zal het haarzakje wegbranden en permanent verwijderd worden. De voedingsbodem in het haarzakje wordt op deze manier beschadigd, waardoor het groeiproces wordt geremd en uiteindelijk stopt. De haartjes zullen hierdoor steeds zwakker worden en uiteindelijk uitvallen. Met deze methode kan ieder soort haar behandeld worden. Zelfs dikke, stevige haren kunnen op deze manier permanent behandeld worden.

Tarieven voor elektrische epilatie

Elektrische epilatie is een vrij dure behandeling om haren permanent te verwijderen. Dit komt doordat de haarzakjes één voor één vernietigd moeten worden. Dit kan een tijdje duren wanneer er meerdere haren zijn die verwijderd moeten worden. Deze manier maakt het ook lastig om ieder stukje haar te identificeren om deze vervolgens te verwijderen. Het kan daarom zo zijn dat er meerdere keren een behandeling uitgevoerd moet worden, omdat de haren pas na een tijdje zichtbaar worden. Een aantal dagen na de behandeling wordt het pas duidelijk of het gewenste resultaat is bereikt. Vandaar dat het meerdere behandelingen kan duren om van alle haren af te komen. Bovendien kunnen nieuwe haren groeien onder invloed van bepaalde hormonen.  Gemiddeld zijn er zo’n 25 behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen.

Allure op haar best.
Verbeter jezelf en ga zelfverzekerd door het leven. Allure luistert aandachtig en adviseert.

Onlangs begonnen en het potentieel is nog lang niet bereikt. Allure begon haar clinic in 2021 met een visie, een nieuwe kwaliteitsstandaard neer zetten waar de rest wat van kan leren. Wanneer je een afspraak bij Allure maakt, ben je in goede handen. Is het voor een simpele ingreep als tanden bleken? Van harte welkom! Kom je voor een ingewikkelde ingreep, dan verwelkomen wij jou ook graag. 

Vraag een gesprek aan

Voordat de behandeling plaats kan vinden, is het belangrijk om een intakegesprek te doen. Met het intakegesprek kan er gekeken worden hoe de behandeling uitgevoerd zal worden. Er zijn namelijk meerdere mogelijkheden als het gaat om haren verwijderen. Met een intakegesprek kan er gekeken worden welke behandelingen voor jou mogelijk zijn en wat de beste opties voor jou zijn. Je kunt zo ook meer informatie krijgen over de werking van elektrische epilatie en wat je kunt verwachten van de behandeling. Ten slotte wordt het zo duidelijk hoeveel behandelingen er ongeveer nodig zijn en wat het in totaal mag gaan kosten.

Voorbereiding op de behandeling

Het is mogelijk om je goed voor te bereiden op de behandeling zodat het zo soepel mogelijk kan verlopen. Het is ten eerste belangrijk dat je de haren vóór de behandeling niet zelf gaat proberen te verwijderen. Om het apparaat in de haarzakjes te kunnen steken, is het nodig om de haren vast te kunnen pakken met een pincet. Zorg er dus bij de behandeling voor dat de haren lang genoeg zijn om te identificeren en vast te kunnen pakken. Een ander aandachtspunt is de mogelijke pijn die je zult ervaren bij de behandeling. Hier kun je van tevoren goed over nadenken of je verdoving wilt gebruiken of niet. Door een verdovende crème op de behandelingsplek te smeren zal de behandeling minder pijnlijk zijn. Houd er daarbij wel rekening mee dat de crème pas na een uur zijn werk doet. Smeer het dus op tijd in voor de behandeling.

Verzorging na de behandeling

De verzorging ná de behandeling is ook belangrijk om het gewenste resultaat te bereiken. Het is belangrijk dat na de behandeling de huid goed gekoeld wordt. Er zullen namelijk een aantal wondjes ontstaan na de behandeling. De huid kan hierdoor geïrriteerd raken en daarom is het belangrijk om de huid zo min mogelijk te belasten. Het is ook niet aan te raden om zonnestralen op te vangen 48 uur na de behandeling. De straling kan namelijk de huid aantasten. Bovendien kunnen er donkere plekken ontstaan door de onderliggende pigmenten die reageren op zonnestralen.

 

Soms kunnen de wondjes zo groot zijn dat er korstjes ontstaan. Het is belangrijk dat je de korstjes laat zitten, omdat deze bescherming bieden tegen de openliggende wondjes. Er mogen namelijk geen bacteriën in de wondjes komen. Om extra bescherming te bieden tegen bacteriën is het belangrijk om de behandelingsplek goed schoon te houden. Ten slotte is het gebruik van eigen producten voor de huid niet aan te raden. Sommige producten houden de warmte in de huid goed vast, wat niet de bedoeling is.

Vergoeding voor elektrische epilatie

Soms is het mogelijk om vergoeding te krijgen voor de behandeling. Dit ligt wel aan de situatie waarin jij je bevindt. Wanneer je aanvullend verzekerd bent, kom je meestal in aanmerking voor een vergoeding van de verzekering wanneer je door de huisarts wordt doorverwezen. Er zitten wel een aantal voorwaarden aan de vergoeding. De laserbehandeling moet ten eerste uitgevoerd worden door een BIG-erkende therapeut. Deze therapeut moet ook lid zijn van de NVH. Daarnaast moet de therapeut geregistreerd zijn in het Kwaliteitsregister van Paramedici. Ten slotte moet de behandelaar een gespecialiseerde ANBOS-schoonheidsspecialist zijn. De hoogte van de vergoeding hangt af van de polis. Het kan zo zijn dat je niet zeker weet of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Het is daarom belangrijk om je goed te informeren bij de verzekeraar om te kijken of je in aanmerking komt voor de gewenste vergoeding.

Mondhygiëne behandeling Gingivitis/Parodontitis

Gingivitis: Ontstoken tandvlees noemen ze gingivitis. Vaak rood en gezwollen en bloedt het meestal bij poetsen of eten. De ontsteking van het tandvlees wordt veroorzaakt door bacteriën. De bacteriën bevinden zich in de tandplak. Het tandvlees raakt daardoor geïrriteerd en er start een afweerreactie. Het tandvlees zal hierdoor opzwellen en zal de doorbloeding van de tandvlees toenemen. Een ontsteking is het resultaat. 

Parodontitis: Wanneer een ontsteking aan het tandvlees zich uitbreidt naar het ondergelegen kaakbot spreken we dus van parodontitis. Het kaakbot rondom de tanden en kiezen gaat verloren en uiteindelijk kan er zoveel kaakbot verdwijnen dat de tanden en kiezen los gaan staan en ze ten slotte uit kunnen vallen. Een tijdige behandeling kan het verlies van tanden en kiezen voorkomen. Tijd voor een fris gebit? Maak direct een afspraak.