Jeugdtandarts Zoetermeer

Allure Clinic is niet alleen de beste tandarts in de buurt van Zoetermeer, maar ook de beste jeugdtandarts in Zoetermeer. U kunt, samen met uw kind, bij ons terecht voor de juiste behandelingen op het gebied van kindertandheelkunde. Ons doel is de beste zorg aan al onze patiënten te verlenen, ongeacht hun leeftijd. Dit begint door ervoor te zorgen dat alle patiënten van kleins af aan zonder angst naar de tandarts gaan. We weten dat een bezoek aan de tandarts vaak een negatieve ervaring kan zijn, maar bij Allure Clinic komt en gaat zowel u als uw kind met een fijn gevoel. We geven onze jongere patiënten extra aandacht en laten de allerkleinste spelenderwijs kennis maken met het belang van goede tandverzorging, de tandarts en de praktijk. Al onze medewerkers zijn gespecialiseerd in een kindvriendelijke controle of behandeling. Samen zorgen we ervoor dat uw kind graag een bezoek brengt aan onze praktijk.

Kindervriendelijke tandheelkunde

Een gezond gebit is ten alle tijden zeer belangrijk en begint al bij het melkgebit. Een melkgebit zorgt voor de basis van een gezond gebit op latere leeftijd. Het is daarom belangrijk om onze praktijk vanaf het moment dat de eerste melktand zichtbaar te bezoeken. Bij Allure Clinic begrijpen wij dat de eerste bezoeken aan een tandarts spannend kan zijn, daarom zijn wij ook een gespecialiseerde jeugdtandarts in Zoetermeer. Onze professionals, uw kind en u zorgen er samen voor dat alle bezoeken aan onze praktijk als leuk worden gezien. Uw kind leert op een spelenderwijze kennis maken met alles dat met tanden en de tandarts te maken heeft. Zo zorgen we ervoor dat hij of zij al van kleins af aan het belang van een goede tandverzorging weet. We geven in het begin zowel u als uw kind poetsles, zodat jullie beide weten hoe de tanden verzorgd moeten worden. Ook wanneer uw kind oud genoeg is om het belang van goede tandverzorging te begrijpen, blijven we samen voor een prettige ervaring zorgen. Dat is het streven voor onze tandheelkunde in Zoetermeer.

De juiste behandeling

Het glazuur van kinderen is vaak nog niet gehard waardoor zij gevoeliger zijn voor gaatjes en meer kans hebben op tanderosie dan volwassenen. De periodieke controle is dan ook van groot belang bij kinderen. Tijdens deze controle wordt goed gekeken naar de mondhygiëne en mondgezondheid. Op basis van deze controle wordt bepaald of een eventuele andere behandeling nodig is. Vaak is een behandeling niet nodig en worden opkomende gaatjes tijdig opgemerkt. Er wordt dan advies gegeven om het de volgende keer te vermijden en goed te verzorgen. Mocht een behandeling wel nodig zijn dan wordt hier ruim de tijd voor genomen. Doordat er genoeg tijd wordt ingepland heeft de tandarts genoeg tijd om de behandeling rustig uit te leggen aan uw kind. Op deze manier weet uw kind precies wat er staat te gebeuren, waarom dit belangrijk is en hoelang het ongeveer duurt. Zo blijft uw kind rustig en zal geen onnodige angst voor de tandarts creëren. Ook bij kinderen die nieuwe en blijvende kiezen hebben ontwikkeld is een bezoek aan de jeugd tandarts in Zoetermeer erg belangrijk. Nieuwe kiezen hebben vaak veel groefjes en putjes, waardoor er sneller gaatjes ontstaan. Om de kiezen te beschermen wordt er een seal laagje over de tand aangebracht. Dit laagje zorgt ervoor dat de kans op gaatjes afneemt. Het zetten van dit laagje is volkomen pijnloos en zorgt enkel voor voordelen bij kinderen.

Professionele jeugd tandarts in Zoetermeer

Allure Clinic zorgt sinds 2021 voor een nieuwe kwaliteitsstandaard zowel op gebied van volwassentandheelkunde als kindertandheelkunde. Door genoeg tijd in te plannen en gebruik te maken van een persoonlijke aanpak zijn al onze patiënten sinds het begin zeer tevreden over onze praktijk. De tandarts heeft jarenlange ervaring opgebouwd in andere praktijken. Hier voerde hij controles en behandeling bij zowel volwassenen als kinderen uit. Ook de overige medewerkers hebben de nodige ervaring binnen het werkveld opgedaan. Er wordt altijd goed samengewerkt de standaard van een zeer professionele jeugd tandarts in Zoetermeer te behalen. Daarnaast is de tandarts lid van de beroepsvereniging Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT) en heeft een registratie bij de kwaliteitsweg BIG. Professionaliteit op gebied van kindertandheelkunde staat hoog in het vaandel. We doen ten alle tijden ons uiterste best om de ervaring voor zowel u als uw kind zo positief mogelijk te maken.

Allure op haar best.
Verbeter jezelf en ga zelfverzekerd door het leven. Allure luistert aandachtig en adviseert.

Onlangs begonnen en het potentieel is nog lang niet bereikt. Allure begon haar clinic in 2021 met een visie, een nieuwe kwaliteitsstandaard neer zetten waar de rest wat van kan leren. Wanneer je een afspraak bij Allure maakt, ben je in goede handen. Is het voor een simpele ingreep als tanden bleken? Van harte welkom! Kom je voor een ingewikkelde ingreep, dan verwelkomen wij jou ook graag. 

Mondhygiëne behandeling Gingivitis/Parodontitis

Gingivitis: Ontstoken tandvlees noemen ze gingivitis. Vaak rood en gezwollen en bloedt het meestal bij poetsen of eten. De ontsteking van het tandvlees wordt veroorzaakt door bacteriën. De bacteriën bevinden zich in de tandplak. Het tandvlees raakt daardoor geïrriteerd en er start een afweerreactie. Het tandvlees zal hierdoor opzwellen en zal de doorbloeding van de tandvlees toenemen. Een ontsteking is het resultaat. 

Parodontitis: Wanneer een ontsteking aan het tandvlees zich uitbreidt naar het ondergelegen kaakbot spreken we dus van parodontitis. Het kaakbot rondom de tanden en kiezen gaat verloren en uiteindelijk kan er zoveel kaakbot verdwijnen dat de tanden en kiezen los gaan staan en ze ten slotte uit kunnen vallen. Een tijdige behandeling kan het verlies van tanden en kiezen voorkomen. Tijd voor een fris gebit? Maak direct een afspraak.