Microneedling

De huid verbeteren door middel van therapie is op verschillende manieren mogelijk. Bij Allure Clinic bieden we ook verschillende manieren van huidtherapie aan. Zo maken wij onder andere gebruik van fillers, botox en microneedling. De behandelingen zorgen ervoor dat je er stralender en frisser uit gaat zien en je beter in je vel voelt. Microneedling is een behandeling die zeer vaak voorkomt binnen onze praktijk. De behandeling is namelijk minimaal, natuurlijk en brengt geen grote risico’s met zich mee. Hoewel je ter plekke weinig van de behandeling voelt, is het effect ontzettend groot en heb je er gedurende een langere periode plezier van. Microneedling brengt veel voordelen met zich mee. Deze verschillen van vermindering van rimpels tot het verlichten van kaalheid. Bij Allure Clinic zijn wij niet alleen experts in microneedling en de huid, maar kun je ook terecht voor alles omtrent het gebit.

Wat is microneedling?

Wanneer je gebruik maakt van een microneedling behandeling, worden er zeer fijne naaldjes op de huid aangebracht. Deze naaldjes trillen en dringen tot een klein deel van de huid door. Hierdoor wordt het aanmaken van fibroblasten, collageen en elastine bevorderd. Deze zorgen ervoor dat de huid vernieuwd wordt en mooier wordt gemaakt. Het belangrijke aan microneedling is dat de bovenste laag van de huid niet beschadigd wordt. Op deze manier ontstaat er binnenin een ontstekingsreactie die wordt gecontroleerd. Deze ontstekingsreactie zorgt ervoor dat er een genezingsproces optreedt en jouw huid dus verbeterd. Het duurt ongeveer 6 tot 8 weken voordat je het gewenste resultaat zult zien. De huid heeft namelijk even de tijd nodig om te herstellen. Microneedling is voor verschillende doeleinden te gebruiken zoals het verbeteren van de huid, verminderen van rimpels en de huid steviger te maken.

Microneedling behandeling

Bij Allure Clinic bestaat een microneedling behandeling uit het gebruik van de Dermica Goldpen. Deze pen is het meest professionele en geschikte apparaat op gebied van microneedling. De Dermica Goldpen heeft een klasse 2A CE certificering. Hiermee voldoet het apparaat aan de officiële veiligheids- en kwaliteitseisen. De pen wordt enkel gebruikt door een professionele en gecertificeerde huidtherapeute. Zij is door jarenlange ervaring op de hoogte van de nieuwste producten en kan hiermee de beste behandeling realiseren. Tijdens het eerste intakegesprek bespreekt zij wat jij wilt bereiken met de microneedling behandeling, zodat ze doelgericht te werk kan gaan. Zo zijn jullie beide op de hoogte van de verwachtingen en ga je met een goed gevoel de deur uit. Uiteraard kan de huidtherapeute jou het beste advies geven op gebied van huidverbetering en zal, waar nodig, een andere behandeling kunnen aanbevelen. Onze huidtherapeute is in het bezit van de nodige certificering en is geregistreerd bij het KP, NVH en het BIG-register.

Microneedling voor en na

Nadat je de microneedling behandeling hebt gehad, zal jouw huid een reactie geven. Deze reactie duurt ongeveer twee dagen en bestaat uit het rood of roze worden van de huid. De huid is op dat moment minimaal ontstoken, zodat de herstelprocedure in gang kan worden gezet. Na zes tot acht weken is het resultaat pas zichtbaar. Om deze reden wordt dan ook aan geraden om een kuur van ongeveer vier tot zes microneedling behandelingen te ondergaan. De microneedling effecten voor en na zijn dan optimaal en langdurig. Microneedling is voor veel verschillende mogelijkheden te gebruiken. Zo is het goed voor de algehele huidverbetering, kunnen acne littekens worden verminderd en kan de huid stakker worden gemaakt. De effecten van microneedling voor en na verschillen dus per behandeling en per doel van deze behandeling. Het gewenste doel wordt altijd van tevoren besproken met de huidtherapeute.

Allure op haar best.
Verbeter jezelf en ga zelfverzekerd door het leven. Allure luistert aandachtig en adviseert.

Onlangs begonnen en het potentieel is nog lang niet bereikt. Allure begon haar clinic in 2021 met een visie, een nieuwe kwaliteitsstandaard neer zetten waar de rest wat van kan leren. Wanneer je een afspraak bij Allure maakt, ben je in goede handen. Is het voor een simpele ingreep als tanden bleken? Van harte welkom! Kom je voor een ingewikkelde ingreep, dan verwelkomen wij jou ook graag. 

Microneedling prijzen

De behandeling met een Dermica Goldpen is zeer veilig, effectief en hygiënisch. De microneedling kosten verschillen per behandeling en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Het eerste intakegesprek is hierom van groot belang. Er wordt tijdens dit gesprek namelijk gekeken naar de kwaliteit van de huid, hoeveel behandelingen er nodig zijn en hoe groot het oppervlak is. Aan de hand van het eerste intake gesprek kunnen de microneedling kosten in kaart worden gebracht. Je kunt bij ons terecht voor één behandeling, maar kunt ook kiezen voor een microneedling pakket. Binnen dit pakket ontvang je 4 behandelingen. Het pakket is voordeliger dan het kopen van één behandeling. Voor de meest actuele microneedling prijzen kun je terecht op onze tarieven pagina. Wanneer je geïnteresseerd bent in een van onze behandelingen, kun je contact met ons opnemen.

Mondhygiëne behandeling Gingivitis/Parodontitis

Gingivitis: Ontstoken tandvlees noemen ze gingivitis. Vaak rood en gezwollen en bloedt het meestal bij poetsen of eten. De ontsteking van het tandvlees wordt veroorzaakt door bacteriën. De bacteriën bevinden zich in de tandplak. Het tandvlees raakt daardoor geïrriteerd en er start een afweerreactie. Het tandvlees zal hierdoor opzwellen en zal de doorbloeding van de tandvlees toenemen. Een ontsteking is het resultaat. 

Parodontitis: Wanneer een ontsteking aan het tandvlees zich uitbreidt naar het ondergelegen kaakbot spreken we dus van parodontitis. Het kaakbot rondom de tanden en kiezen gaat verloren en uiteindelijk kan er zoveel kaakbot verdwijnen dat de tanden en kiezen los gaan staan en ze ten slotte uit kunnen vallen. Een tijdige behandeling kan het verlies van tanden en kiezen voorkomen. Tijd voor een fris gebit? Maak direct een afspraak.