Tandheelkunde Zoetermeer

Bij onze tandheelkunde praktijk in Zoetermeer kun je terecht voor alles omtrent jouw gebit. Wij zijn een specialistische tandarts en bieden alles op het gebied van tandheelkunde in Zoetermeer aan. Zo ben je bij Allure Clinic meer dan welkom voor jouw periodieke controle, maar bieden wij ook mondhygiëne behandelingen zoals het behandelen van ontstoken tandvlees. Zo zorgen we er niet alleen voor dat jouw gebit gezond is, maar er ook ten alle tijden stralend uitziet. Buiten de twee jaarlijkse controles staan wij het hele jaar voor jou klaar met behandelingen voor het gebit. Binnen onze praktijk ontvang je zorg volgens de nieuwste kwaliteitsstandaard binnen tandheelkunde. We werken enkel met ervaren en professionele tandartsen, assistenten en mondhygiënisten. De medewerkers zijn goed op elkaar ingespeeld en weten door jarenlange ervaring precies wat jij nodig hebt. Doordat er goed wordt samengewerkt ontvang je op de meest optimale manier zorg binnen onze kliniek. Ook op het gebied van huid kun je bij ons terecht voor de juiste behandeling. Kortom, Allure Clinic helpt jou zowel op het gebied van huid, mondhygiëne en tandheelkunde in Zoetermeer op de beste manier.

Complete tandheelkunde in Zoetermeer

Gezondheid van de mond is zeer belangrijk. Je kunt daarom bij Allure Clinic terecht voor al jouw gebitsproblemen. Een gezonde mond begint al bij een periodieke controle die tweemaal per jaar plaatsvindt. Om een periodieke controle in te plannen, kun je contact met ons opnemen. Tijdens deze periodieke controle onderzoeken wij jouw gebit en reinigen wij deze waar nodig. Aan de hand van deze controle kunnen eventuele problemen vroegtijdig worden opgespoord en kunnen wij advies geven om problemen te voorkomen. In veel gevallen zullen er geen problemen worden opgespoord of kunnen wij jou tijdig helpen. Mocht het voorkomen dat je wél een gebitsprobleem hebt, zoals een gaatje, dan helpen we jou daar ook mee. In dit geval wordt er een ingreep ingepland op een ander moment. Dit doen wij zodat we tandheelkunde in Zoetermeer op de juiste manier kunnen toepassen. Naast de periodieke controle en het behandelen van gebitsproblemen helpen wij jou ook graag met esthetische tandheelkunde in Zoetermeer. Dit wil zeggen dat wij er als praktijk alles aan doen om jouw gebit mooier te laten worden. Hierbij kun je denken aan behandelingen zoals een tandvleescorrectie, kroon- en brugwerk facings en gebitsprotheses. Wij bieden jou echt de complete zorg aan betreft tandheelkunde in Zoetermeer.

Tandheelkunde in Zoetermeer voor iedereen

Bij Allure Clinic maken we geen onderscheid in leeftijd en staan wij voor iedereen klaar op het gebied van gebitszorg. Hoewel wij open zijn voor iedereen, weten wij wel dat er per persoon een andere behandeling nodig is. Zo zijn jongere kinderen vaak zenuwachtig voor het eerste bezoek aan de tandarts en wordt er onnodige angst gecreëerd. Doordat wij ook jeugdtandarts in Zoetermeer zijn, zorgen we ervoor dat jouw kind de tandarts als leuk en leerzaam ervaart. Door jarenlange ervaring weten we dat kinderen vaak gevoeliger zijn voor gaatjes en tanderosie. Wij houden rekening met dit feit en controleren jouw kind hier extra op. Uiteraard betrekken wij jou ook in dit proces zodat je op de hoogte bent van de gebitsgezondheid en geven wij jou ook hier advies. Ook wanneer uw kind ouder is en begint met het wisselen van de tanden, staan wij voor hem/haar klaar. We maken opnieuw de behandeling passend en kijken naar het sealen van de tanden bij blijvende kiezen. Daarnaast kijken we ook bij volwassenen per persoon welke behandeling nodig is. We willen ervoor zorgen dat een bezoek aan de tandarts voor iedereen leuk is, zodat de periodieke controles worden bezocht.

Professionele tandheelkunde in Zoetermeer

Door in andere praktijken te werken heeft onze tandarts veel ervaring opgedaan. Tegenwoordig kan hij zich een ware professional en specialist op het gebied van tandheelkunde in Zoetermeer noemen. Vanwege de vele jaren ervaring weet hij wat écht belangrijk is binnen de tandheelkunde, namelijk persoonlijke aandacht voor de patiënten. De praktijk is kleinschalig waardoor zowel de tandarts, de assistent, als de mondhygiëniste voldoende aandacht kan besteden aan de patiënt. Hierdoor wordt een wederzijds vertrouwen en een persoonlijke band opgebouwd. Het bezoek wordt voor beide partijen een stuk leuker en een eventuele angst wordt weggenomen. Daarnaast straalt de tandarts professionaliteit uit en beschikt hij over de nodige registratie. Zo is de tandarts lid van de beroepsvereniging Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT) en onze mondhygiëniste van de NVM-mondhygiënisten beroepsorganisatie. Beide zijn geregistreerd bij de kwaliteitsweg BIG.

Allure op haar best.
Verbeter jezelf en ga zelfverzekerd door het leven. Allure luistert aandachtig en adviseert.

Onlangs begonnen en het potentieel is nog lang niet bereikt. Allure begon haar clinic in 2021 met een visie, een nieuwe kwaliteitsstandaard neer zetten waar de rest wat van kan leren. Wanneer je een afspraak bij Allure maakt, ben je in goede handen. Is het voor een simpele ingreep als tanden bleken? Van harte welkom! Kom je voor een ingewikkelde ingreep, dan verwelkomen wij jou ook graag. 

Mondhygiëne behandeling Gingivitis/Parodontitis

Gingivitis: Ontstoken tandvlees noemen ze gingivitis. Vaak rood en gezwollen en bloedt het meestal bij poetsen of eten. De ontsteking van het tandvlees wordt veroorzaakt door bacteriën. De bacteriën bevinden zich in de tandplak. Het tandvlees raakt daardoor geïrriteerd en er start een afweerreactie. Het tandvlees zal hierdoor opzwellen en zal de doorbloeding van de tandvlees toenemen. Een ontsteking is het resultaat. 

Parodontitis: Wanneer een ontsteking aan het tandvlees zich uitbreidt naar het ondergelegen kaakbot spreken we dus van parodontitis. Het kaakbot rondom de tanden en kiezen gaat verloren en uiteindelijk kan er zoveel kaakbot verdwijnen dat de tanden en kiezen los gaan staan en ze ten slotte uit kunnen vallen. Een tijdige behandeling kan het verlies van tanden en kiezen voorkomen. Tijd voor een fris gebit? Maak direct een afspraak.